Előfizetői tartalom

Halálbüntetés, nemváltás – mégis ki tanítja ilyenekre a ChatGPT-t?

A 2022. novemberi dátumra, amikor megjelent a ChatGPT, úgy fogunk emlékezni, mint az internet fejlődésének jeles időpontjára - véli Ződi Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa, akinek egyik kutatási területe a mesterséges intelligencia szabályozása. A szakember szerint fordulat jöhet az egyetemi számonkérésben, abból pedig nagy baj lenne, ha a közösségi médiához hasonlóan, ez a technológia is rossz kezekbe kerülne.

Évtizedekkel ezelőtt egy karakterfelsimerő szoftver még mesterséges intelligenciának annak számított, ma már természetesen nem - mondta a Portfolio Checklist podcastjának szerdai adásában. A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET A személyes adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés