Előfizetői tartalom

Rendelettel nyúl bele a kormány a boltok polcaiba – élelmiszereket különíttetnek el

Forrás Dávid
Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsor első témája az volt, hogy egy új EU-s rendeletre reagálva a magyar kormány elkülönítteti a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket a hazai boltok polcain. A rovarok élelmiszeripari felhasználásáról Braunmüller Lajost, a Portfolio agrárszakújságíróját kérdeztük. Az adás második részében arról volt szó, hogy a háború kitörése óta drasztikusan mértékben csökken az orosz szállítás részaránya az Európai Unió gázimportjában, Magyarország esetében viszont mintha jóval lassabb lenne az orosz energiafüggőég felszámolása. Ezzel kapcsolatban Weinhardt Attila, a Portfolio energiaügyekkel foglalkozó elemzője volt a vendégünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Shutterstock

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái