Előfizetői tartalom

Szégyenpadra került Magyarország: miért csúsztunk le az uniós GDP-rangsorban?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. Az első részben a friss GDP-adatról volt szó. Miután a magyar gazdaság teljesítménye 0,4 százalékkal maradt el az előző negyedévitől, illetve a harmadik negyedévi is elmaradt 0,7 százalékkal a másodiktól, technikai recesszióról beszélhetünk. Hogy ez mit jelent és miért csúsztunk le az európai GDP-rangorban arról Madár Istvánt, a Portfolio vezető makroelemzőjét kérdeztük. A második rész témája az volt, hogy a kormány 2023-ban megszüntette az online sportfogadás állami szereplőjének, a Szerencsejáték Zrt.-nek a monopóliumát. Persze mindezt nem jókedvében tette, egy uniós bírósági döntés kényszerítette rá. Ennek a gyakorlati jelentőségéről beszélgettünk Csiki Gergellyel, a Portfolio lapigazgatójával. A műsor harmadik részében pedig arról beszélünk Nagy Viktorral, a Portfolio Részvény rovatának vezető elemzőjével, hogy vajon igaz-e az a sokszor hangoztatott állítás, mely szerint a tervben lévő debreceni CATL akkumulátorgyárhoz hasonló üzemeket már csak periféria országokban engedélyeznek.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés