Előfizetői tartalom

Tel-Avivból és Londonból szervezik a putyinista puccsot Magyarország szomszédságában

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban egy témánk volt, ez pedig Moldova, ahol a helyi ellenzék hathatós orosz segítséggel, és külföldön bujkáló moldáv oligarchákkal épp egy alapvetően nyugati irányba elmozduló, de hagyományosan az orosz érdekszférában lévő ország politikai rendszerét próbálja destabilizálni. Moldovában fizetett agitátorok tüntetnek, a helyzet pedig sok mindenben hasonlít ahhoz, amit korábban Ukrajnában láttunk. Moldova ráadásul nincs is olyan messze: két szomszédunkkal, a már említett Ukrajnával és Romániával is határos. A témáról Barabás T. Jánost, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Marina Tauber, az ellenzéki, oroszbarát SOR Párt helyettes vezetõje beszél az ország európai uniós integrációját támogató Dorin Recean kormányfõ vezette kabinet és Maia Sandu elnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés