Előfizetői tartalom

Globális válság lesz az SVB-csődből? Elkerülhető még 2008?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A mai műsornak egy témája volt, ez pedig a kaliforniai Silicon Valley Bank pénteki csődje. Az Egyesült Államok történetének második legnagyobb banki krachja ugyanis egyre nagyobb hullámokat ver az amerikai és a világgazdaságban. A téma bankpiaci, tőzsdei implikációiról Nagy Viktort, a Portfolio Részvény rovatának vezető elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében Madár István, lapunk vezető makrogazdasági elemzője volt a vendégünk, akivel egyebek mellett arról beszéltünk, hogy az eset milyen viszonyban áll az elmúlt időszak monetáris politikai folyamataival, és miért lenne nagyon rossz hír, ha a jelenlegi borús gazdasági környezet pénzügyi válságba torkollana.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés