Előfizetői tartalom

Miért szakad a forint az SVB-csőd hírére? És mégis mit szúrtak el az amerikai banknál?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsor első felében folytattuk a hétfőn megkezdett témánkat, a Silicon Valley Bank csődjét. Előbb Palkó Istvánnal, a Portfolio Pénzügy rovatának vezető elemzőjével jártuk körbe, hogy pontosan milyen okok vezettek a bizalom villámgyors elvesztéséhez az egyébként jelentős méretű amerikai banknál. A banki krach számunkra kulcsfontosságú következménye, hogy a forint hétfőn az elmúlt 20 év egyik legkomolyabb napon belüli gyengülését produkálta, melyről Weinhardt Attilát, lapunk markoelemzőjét kérdeztük. A műsor második részében az M1-es autópályán történt szombati tömegszerencsétlenségről volt szó. Mivel holnap március 15-e, és sokan indulnak útnak autóval, először Csörgő László vezetéstechnikai szakértővel beszéltünk arról, hogy hogyan lehet egy ilyen helyzetben minimalizálni a sérülés esélyélt, majd pedig Ürge-Vorsatz Diana, a Közép-Európai Egyetem oktatója, az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének (IPCC) alelnöke beszélt arról, hogy mi idézhette elő a tömegbalesetet kiváltó porfelhőt az M1-es autópályán.

A mai műsor hosszabb, mint általánosságban a Checklist, ezért alább megadjuk, hogy az egyes részeket az adáson belül hol találhatóak. A podcast keddi epizódja már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is. Miért csődölt be a Silicon Valley Bank? (Palkó István) 01:37 Miért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés