Előfizetői tartalom

Zsidók pogromoznak, a tőke meg menekül – mégis mi folyik Izraelben, a Közel-Kelet egykori mintaállamában?

Már meghallgatható a Portfolio heti podcastjének új adása. Nem túlzás azt állítani, hogy Izraelben elszabadult a pokol. Hetek óta óriási tüntetések zajlanak az országban, a nemrég a miniszterelnöki székbe visszakerült Benjamin Netanjahu szélsőjobboldali tagokból is álló kormánya ugyanis alapjaiban változtatná meg az igazságszolgáltatási rendszert – a tervezett intézkedésektől sokan a jogállamot féltik. A tervezett lépések miatt már 4 milliárd dollár hagyta el gazdaságot, az izraeli-palesztin konfliktus közben kiéleződött, a zsidó állam új kormányának pedig még az Egyesült Államokkal sem indult túl jól a kapcsolata. A Portfolio heti podcastjében arra kerestük a választ, hogy miképpen jutott ebbe a helyzetbe Izrael, és milyen politikai-társadalmi változások állnak az események hátterében. A műsor vendége volt Novák Attila történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a Goldziher Ignácz Intézet tudományos munkatársa.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Novák Attila történész a podcastben egyebek mellett a következőkről beszélt: Izraelben beigazolódtak azok a félelmek, amelyek a tavaly őszi választások után ütötték fel a fejüket, és az országban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés