FONTOS Bréking! A kormány megemelte az idei hiánycélját!
 
Előfizetői tartalom

Gulyáskommunizmus után akciós kapitalizmus – mit tesz a kormány a magyar gazdasággal?

Forrás Dávid
Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban egy témánk volt, érdekesen alakult ugyanis a mai kormányinfó. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentették, hogy a kormány egyfelől meghosszabbította június 30-ig a néhány élelmiszeripari termékre érvényben lévő árstopot, ezen kívül pedig kötelező akciózást vezetnek be bizonyos élelmiszerüzletekben. Utóbbi döntés még a kormány korábbi intézkedései tükrében is fura üzenetet hordozhat a magyar piacgazdaságra nézve. Az adásban előbb Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük az intézkedések kiskereskedelmi szektorra gyakorolt potenciális hatásáról, műsorunk második felében pedig Csiki Gergellyel, a Portfolio lapigazgató-makroelemzőjével beszéltünk arról, hogy mégis milyen kontextusban érdemes értékelni a kormány újabb döntését, amely egészen különösen avatkozik be a piaci folyamatokba.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormányinfón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án. Forrása: MTI Fotó/Bruzák Noémi

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái