Előfizetői tartalom

"Az a baj, hogy már nem tartani kell a népirtástól, hanem aktívan folyik"

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szombati különkiadása, ami a szudáni krízisről szól. Április 15-én törtek ki összecsapások az országban a hadsereg és egy paramilitáris csoport, a Rapid Support Forces között. A helyzet nagyon súlyos, több százan meghaltak, ezrek pedig megsérültek. A témával kapcsolatban vendégünk volt Lassányi Gábor történész-núbiológus, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa, aki korábban régészeti expedíciót és kulturális turizmus keretében magyar csoportokat is vitt Szudánba.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Füst gomolyog Szudán fővárosa, Kartúm fölött 2023. május 5-én. Az országban a hadsereg és a paramilitáris Rapid Support Forces csap össze. Forrása: Ahmed Satti/Anadolu Agency via Getty...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés