Előfizetői tartalom

Pattanásig feszült a helyzet, kötéltáncot jár Benjamin Netanjahu

Forrás Dávid
Már meghallgatható a Portfolio Checklist augusztus 9-i adása. A mai műsorban egy témánk volt: július végén megszavazta az izraeli törvényhozás az igazságügyi rendszert átalakító reformcsomag első részét. A teljes tervezet alapjaiban változtatná meg a kormány és a bíróságok közötti hatalmi egyensúlyt. Az országot soha nem látott tüntetéshullám sújtja, az izraeli fizetőeszköz gyengül, és nem nagyon körvonalazódik megoldás sem. A témáról Novák Attila történészt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Goldziher Ignác Zsidó Történeti és Kulturális Kutatóintézet tudományos munkatársát kéreztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Izraeli tüntetők gyülekeznek 2023. augusztus 5-én, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségéért vonuljanak a Kaplan utcán, Tel Avivban, miután korábban a Benjamin Netanjahu miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái