Előfizetői tartalom

Magyar menekültből luxushoteltulaj – de mégis hogy csinálta?

A Portfolio heti podcastjének vendége volt a magyar származású Henry Kallan, a Library Hotel Collection luxusszálló-csoport tulajdonosa és elnöke. Kallan 1947-ben született a Felvidéken, és nem túlzás azt mondani, hogy megvalósította a klasszikus amerikai álmot. 21 évesen került New Yorkba pénz és nyelvtudás nélkül, majd pincérsegédként helyezkedett el. Egyre feljebb kapaszkodott a ranglétrán, ma pedig egy hat luxusszállóból álló cégcsoport tulajdonosa, ami négy New York-i, egy torontói és a budapesti Aria Hotelből áll, Kallannal ez utóbbi szálló tetőbárjában beszélgettünk. Az interjúban szó volt Kallan kezdeti éveiről, apja kommunisták általi bebörtönzéséről, disszidálásának kalandos történetéről, valamint a korai New York-i évek kihívásairól is. Ezen túl beszéltünk karrierje felfutásáról, szállodafejlesztésekről, arról, hogy miért érezte úgy 40 évesen, hogy saját hoteleket akar, és megkérdeztük egy ügyről is, amiben nemrég több millió dolláros kártérítést kellett fizetnie a torontói hotelje egy korábbi beszállítójának. Ezt az interjút angolul közöljük, de a Youtube-on elérhető hozzá magyar felirat.

A műsor meghallgatható a Portfolio podcast csatornáján is. A Spotify-on itt éred el, az Apple Podcasten itt, a Google Podcasten pedig itt, de fent vagyunk a többi nagy podcast platformon is, sőt, itt a cikkben is meghallgathatod a beillesztett lejátszó segítségével. KÖVESS MINKET Címlapkép: Portfolio

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés