Előfizetői tartalom

A NATO és az Európai Védelmi Alap a magyar kkv-k számára is rendkívüli finanszírozási lehetőséget kínál

A NATO innovációs ökoszisztémájának magas rangú tagjai Budapesten találkoztak idén szeptemberben. A fórum fő témája az innováció növekvő jelentősége volt a polgári és katonai innovációk összekapcsolásában, valamint a védelmi képességek kialakításában és a jelenlegi geopolitikai környezetben. Ez utóbbiak jelentőségét talán nem is nagyon kell magyarázni és hogy miért keresik az európai országok azokat a kutatás-fejlesztési lehetőségeket, amelyek megerősíthetik a haderejüket. Ugyanakkor Magyarországon a kettős felhasználású megközelítés, amely a védelmi és a polgári szektorban egyaránt alkalmazható technológiák fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, kulcsfontosságú szerepet játszik az innováció, a gazdasági növekedés és a biztonság előmozdításában. Ez a megközelítés összhangban van az Európai Védelmi Alap (EFA) és a NATO Innovációs Alap célkitűzéseivel, és egyedülálló lehetőséget kínál a hazai kkv-k számára. Erről beszélgettünk két vendégünkkel, Dr. Petri Bernadett-tel, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda MFOI ügyvezetőjével és Dr. Porkoláb Imre dandártábornokkal, védelmi innovációért felelős miniszteri biztossal, aki egyben a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) ügyvezető igazgatója is.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET A podcast és a cikk a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda támogatásával jelent meg. Címlapkép forrása: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés