Több százezer forinttal húzhatod le az államot a következő néhány napban
Podcast

Újranyílhat Magyarország a luxusbevándorlók előtt

Forrás Dávid
Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy a kormány bemutatta a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó új törvény tervezetét, ami elfogadása esetén szabályozni fogja más területek mellett a vendégmunkások behozatalát, és újfent tiszta jogi kereteket teremt arra, ha valaki befektetésért cserébe szeretne magyar tartózkodási engedélyhez jutni. A témáról Szabó Dánielt, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. Adásunk második részében folytatjuk a Nitrogénművek-sztori felgöngyölítését, az üzem ugyanis lehetséges, hogy mégsem zár be, és a háttérben felsejlik egy Bige László és a kormány közötti alkudozási folyamat. Erről a keddi adáshoz hasonlóan Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

KÖVESS MINKET

Volt már hasonló program Magyarországon

2013 és 2017 között működött már harmadik országok állampolgárai részére elérhető letelepedési program Magyarországon. Akkor a letelepedési engedélyért cserébe előbb 250 ezer, majd 300 ezer euróért kellett ötéves lejáratú magyar államkötvényt lejegyezni. A program Kínában lett különösen sikeres, hogy miért, arról szól a Portfolio Telepesek című hatrészes podcast sorozata, mely meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten és az összes nagyobb podcast platformon, valamint persze itt, a Portfolio-n is. A Telepeseket a Kreatív reklám- és médiaipari szaklap az év legjobb podcastjének választotta.

Címlapkép forrása: Shutterstock

további epizódok
Kamala Harris bejelentes
energatarolo palyazat bejelentes
m1 autópálya m7 lehajtó
atomreaktor atomenergia franciaország getty stock
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!