Előfizetői tartalom

Új furkósbotot kaphat a kormány, de kire sújthat le először?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A mai műsor első részében arról a jogszabálytervezetről volt szó, mely radikálisan bővítené ki a Gazdasági Versenyhivatal jogköreit. A hatóság így tágan értelmezhető keretek között vehetné át ideiglenesen alapvető jelentőségűnek ítélt cégek irányítását, de akár tulajdonrészek kényszerértékesítést is elrendelhetné. A témáról Kovács Márk ügyvédet, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda versenyjogászát kérdeztük. A műsor második részében a pénteken bejelentett új otthonfelújítási programról beszéltünk, ami 1990 előtt épült családi házakat céloz meg. A pályázók kamatmentes hitelt és vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak, ha legalább 30 százalékos energiamegtakarítást érnek el. Erről Palkó Istvánt, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Főbb részek: Radikális jogköröket kaphat a versenyhivatal (1:26) Itt az új otthonteremtési program (12:22) Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés