Prémium

Esztergomi hibridekkel a fenntarthatóság útján (x)

PR cikk
A Suzuki útja a környezetbarát mobilitás felé

A környezetbarát és fenntartható járműgyártási törekvések térhódítása nem lassul az autóiparban, az autógyártók mind próbálnak megfelelni az elvárásoknak. A Suzuki szerint az e-autók szélesebb körű elterjedésére azonban még várni kell. Bonnár-Csonka Zsuzsannával, a Magyar Suzuki Zrt. vállalati kommunikációs vezetőjével beszélgettünk.

_SAD3417

A gyártók őrületes tempójú és mértékű, egyben rendkívül költséges fejlesztésekbe kezdtek, hogy megfeleljenek az EU többlépcsős szén-dioxid kibocsátás csökkentési szabályozásának. Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) szerint az újautó-piaci fizetőképes kereslet valószínűleg nem tud majd lépést tartani az alternatív meghajtású új modellek árával.

Fontos látni, hogy az iparági átalakulás ezúttal nem a fogyasztói igényekre szabva történik. A Magyar Suzuki kutatása szerint az új autót vásárlók 15 szempontból csak a 10. helyen említik az alacsony kibocsátás fontosságát. Legtöbben elsősorban a megfelelő ár-érték arányt nézik, ezt követik a biztonsági berendezések, a fenntartási költségek szempontjai, illetve a garancia.

FFG_8332

Bizonyosan az e-autózásé a jövő, de úgy véljük, ez a jövő távolabbi, mint hinnénk – jelenleg sem a tömeggyártáshoz, sem a töltéshez szükséges források nem állnak rendelkezésre.

Az említetteket alátámasztva, a környezetbarát, fenntartható járműgyártási törekvésekkel összhangban a Suzuki Motor Corporation az emberibb léptékű, folyamatos előrehaladás jegyében a hibrid modellfejlesztésre összpontosít. Célunk, hogy megszokott minőségben, költséghatékonyan állítsuk elő a hibrid és környezettudatos autók további generációit is, hogy azok egy szélesebb réteg számára is megfizethetők maradhassanak. A Magyar Suzuki is jelentős lépést tett ezen az úton: 2019 decemberében megkezdtük a hibrid járművek sorozatgyártását.

Bár a fejlődésünk a mindenkori fogyasztói igények és piaci környezet figyelembevételével folyamatos, újításaink nem mindig technológiai vívmányok, sokszor inkább praktikus megoldások. Ügyfeleinket pedig főként továbbra is az érdekli, hogy a jól ismert márkaminőséget kapják hibrid autóinkban is. Az új technológiák felé történő elmozdulás így kihívás és felelősség is, hiszen küldetésünkből adódóan széles rétegeket szólítunk meg, egyúttal népszerűsítjük a fenntartható mobilitást.

(X)

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01