Prémium

Őseink módszere ma a jövő generációjáért (x)

PR cikk
Napjaink égető problémája a klímavédelem. Mit tesz a VELUX Cégcsoport?
kep-1

A jövőbe mutató, de a múltért is felelősséget vállaló tervet valósít meg a VELUX Cégcsoport: a WWF-fel (The World Wide Fund for Nature) együttműködve erdőtelepítési és erdőhelyreállítási projektbe fognak. A célkitűzések szerint 20 év alatt ezzel a korántsem újkeletű módszerrel semlegesítik karbonlábnyomukat. A VELUX Cégcsoport számításai szerint esetükben ez az 1941-es megalapításuktól fennállásuk 100 éves évfordulójáig hozzávetőlegesen 5,6 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást jelentene. Ezt kívánják most ellensúlyozni. A teljes karbonsemlegességet 2041-re érik el. Ezt a kötelezettségvállalásukat Lifetime Carbon Neutral  (a továbbiakban Teljes Karbonsemlegesség) projektnek nevezi a Cégcsoport.

A projektről összefoglaló videó is készült, nézd meg itt:

https://www.youtube.com/watch?v=9vOmxrRecBw&feature=youtu.be 

A fák megóvásával és telepítésével növelik a levegő szén-dioxid-tartalmának elnyerésére képes növényzet mennyiségét a bolygón, így mérséklődhet az éghajlatváltozás. Ezen túlmenően pedig az új vagy megmentett erdők egyúttal élőhelyek, így a biológiai sokféleség fenntartásában is szerepet vállalnak. Mindezt a mostani és a jövő generációjáért teszik.

Csaknem 100 százalékban tanúsított fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyagból gyártanak

A legtöbb VELUX tetőtéri ablak elsődlegesen fából készül, ezért is fordítanak különös figyelmet arra, hogy a termelésez szükséges fa beszerzése ne legyen negatív hatással a környezetre és az erdők biodiverzitására. 2019-ben a VELUX Cégcsoport európai tetőtéri ablakaihoz felhasznált faanyag 99,6%-a már tanúsított fenntartható erdőgazdálkodásból származott. 

kep-2

Követendő példát állítanak

Ez azonban nem elég. A fentiek mellett a kibocsátott szén-dioxid-mennyiséget is drasztikusan csökkentik, és ezt a teljes értékláncon véghez viszik. Milyen gyakorlati lépéseket jelent ez valójában? 2030-ra például felére csökkentik a termékeik okozta szén-dioxid-kibocsátást, a csomagolóanyagok pedig egyneműek, műanyagmentesek és teljes egészében újrahasznosíthatóak lesznek, és áttérnek a megújuló energia felhasználására. A tetőtéri ablakok gyártásában világszinten piacvezető vállalat nemcsak a saját körében gondoskodik erről, de beszállító partnereiket is a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kérik. Akciótervükkel és a megvalósítással abban is bíznak, hogy más nagyvállalatok számára is követendő példa lesznek.

A VELUX Magyarország Kft. helyi szinten is tesz a fenntarthatóságért, például a fertődi faültetési projekt keretei között, mely során 2020 végéig 2020 darab facsemetét telepítenek. A fákat a munkavállalók ültették el saját vagy hozzátartozóik telkén, néhány facsemete pedig a környező önkormányzatokhoz került.

(X)

Advertisement
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019