Prémium

A sikeres egyetemi szintű innovációs szakképzés újabb évfolyama indul (x)

PR cikk
Budapest, 2021. február 26. – Újabb évfolyam kezdi meg tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem kutatási és innovációs menedzserképzésén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szakmai támogatásával elsőként 2020-ban elindított szakirányú továbbképzésen eddig 50 hallgató szerezte meg a korszerű, vállalati igényekre fókuszáló, ezért a munkaerőpiacon is kiváló esélyt jelentő végzettséget.

A sikeres első év után mindkét egyetem – a Corvinus februári, a Pannon Egyetem pedig szeptemberi kezdéssel – újra elindítja a kurzust, válaszolva arra a mind intenzívebb piaci igényre, amely a kutatási eredmények gyakorlati hasznosítását magas fokon segítő szakemberek iránt érzékelhető a kutatóhelyek és a vállalkozások részéről. A hiánypótló szakirányú egyetemi képzés iránt most is nagy a jelentkezők érdeklődése, akik eredeti végzettségüktől függően egy év múlva kutatási és innovációs menedzser vagy kutatási és innovációs szakközgazdász oklevelet szerezhetnek. A képzés első évfolyamának végzősei – a Corvinuson 32, a Pannon Egyetemen pedig 18 hallgató – az új ismeretek és készségek birtokában képesek lesznek hatékonyan közreműködni a kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket tervezésében, előkészítésében, megvalósításában és piacra vitelében.

Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára a frissen végzett hallgatókat köszöntve kiemelte: „A hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb szakpolitikai célkitűzése, hogy az egyetemi, kutatóhálózati tudásközpontok és a vállalati szféra szoros együttműködése hatékonyan elősegítse a kutatás-fejlesztési tevékenység gyakorlati hasznosulását.” Rámutatott arra is: ebben jelentős előrelépés az egyetemi szintű szakirányú továbbképzés elindítása és folyamatossága.

Gulyás Tibor
Gulyás Tibor

Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója szerint a jó innovációhoz nem elég az ötlet, a folyamat egészét végig kell menedzselni, együttműködve a vállalat szervezetén belüli közreműködőkkel és a külső partnerekkel. „A piac keresi, felszívja és megfizeti azokat a képzett szakembereket, akik alkalmasak a magas hozzáadott értéket képviselő innovációs folyamatok végigkísérésére.”

Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke a képzés jövőjével kapcsolatban kiemelte. „Fontos, hogy az egyetemi tudásbázisokra támaszkodva egyre több piacorientált együttműködés alakuljon ki a kutatók és a vállalkozások között, ez pedig egyre jobban növeli ennek a fajta diplomának az értékét. Szükség van, és ezután még inkább szükség lesz a két szféra között hidat építő, mindkét fél nyelvét jól beszélő szakemberekre” – mutatott rá a Hivatal vezetője.

Dr. Birkner Zoltán

https://nkfih.gov.hu/

(x)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13