Prémium

A sikeres egyetemi szintű innovációs szakképzés újabb évfolyama indul (x)

PR cikk
Budapest, 2021. február 26. – Újabb évfolyam kezdi meg tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem kutatási és innovációs menedzserképzésén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szakmai támogatásával elsőként 2020-ban elindított szakirányú továbbképzésen eddig 50 hallgató szerezte meg a korszerű, vállalati igényekre fókuszáló, ezért a munkaerőpiacon is kiváló esélyt jelentő végzettséget.

A sikeres első év után mindkét egyetem – a Corvinus februári, a Pannon Egyetem pedig szeptemberi kezdéssel – újra elindítja a kurzust, válaszolva arra a mind intenzívebb piaci igényre, amely a kutatási eredmények gyakorlati hasznosítását magas fokon segítő szakemberek iránt érzékelhető a kutatóhelyek és a vállalkozások részéről. A hiánypótló szakirányú egyetemi képzés iránt most is nagy a jelentkezők érdeklődése, akik eredeti végzettségüktől függően egy év múlva kutatási és innovációs menedzser vagy kutatási és innovációs szakközgazdász oklevelet szerezhetnek. A képzés első évfolyamának végzősei – a Corvinuson 32, a Pannon Egyetemen pedig 18 hallgató – az új ismeretek és készségek birtokában képesek lesznek hatékonyan közreműködni a kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket tervezésében, előkészítésében, megvalósításában és piacra vitelében.

Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára a frissen végzett hallgatókat köszöntve kiemelte: „A hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb szakpolitikai célkitűzése, hogy az egyetemi, kutatóhálózati tudásközpontok és a vállalati szféra szoros együttműködése hatékonyan elősegítse a kutatás-fejlesztési tevékenység gyakorlati hasznosulását.” Rámutatott arra is: ebben jelentős előrelépés az egyetemi szintű szakirányú továbbképzés elindítása és folyamatossága.

Gulyás Tibor
Gulyás Tibor

Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója szerint a jó innovációhoz nem elég az ötlet, a folyamat egészét végig kell menedzselni, együttműködve a vállalat szervezetén belüli közreműködőkkel és a külső partnerekkel. „A piac keresi, felszívja és megfizeti azokat a képzett szakembereket, akik alkalmasak a magas hozzáadott értéket képviselő innovációs folyamatok végigkísérésére.”

Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke a képzés jövőjével kapcsolatban kiemelte. „Fontos, hogy az egyetemi tudásbázisokra támaszkodva egyre több piacorientált együttműködés alakuljon ki a kutatók és a vállalkozások között, ez pedig egyre jobban növeli ennek a fajta diplomának az értékét. Szükség van, és ezután még inkább szükség lesz a két szféra között hidat építő, mindkét fél nyelvét jól beszélő szakemberekre” – mutatott rá a Hivatal vezetője.

Dr. Birkner Zoltán

https://nkfih.gov.hu/

(x)

frankfurt
szíria háború
Budapesti Értéktőzsde
vakcina választás vakcina
usaorosz
gery neville

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
company-gift-cufflinks-skanska[1]