Prémium

Magyar síelők Ausztriában: oltással szabad lesz a pálya? (x)

PR cikk
A szabályok szigorúak, de a védettek gondtalanul síelhetnek

Nehezen indul az idei síszezon Ausztriában, a turizmusban azonban készülnek a nyitásra. A tavalyi elmaradt szezon után sokan várják, hogy ismét legyen lehetőség a síelésre, a kusza szabályok között viszont nehéz eldönteni, hogy mire is számíthatnak az Ausztriába utazók.

A tervek szerint december 12-én, az ideiglenes lezárás után számos népszerű síterepen nyitnak a szálláshelyek és az adventi időszak alatt szinte mindenhol vásárral és ünnepi programokkal várják az érkezőket.

A magyar tulajdonú SissiPark több kedvelt osztrák síterepen is jelen van pályaszállás apartmanokkal, és az eddigi foglaltsági adataik alapján a vendégek is pozitívak a szezonnal kapcsolatban. Számos magyar vendég érkezik az ünnepi időszakra, de a január végi időpontok is népszerűek.

20211206_SissiPark (1)

Kik síelhetnek idén szabadon?

Könnyebb helyzetben vannak azok, akik valamelyik EMEA által elismert vakcinából (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) két dózissal rendelkeznek vagy az elmúlt 6 hónapban átestek a víruson és erről orvosi papírt tudnak felmutatni. Az egy dózisú Janssen vakcina kilóg a sorból, ugyanis ez csak január 3-ig érvényes, ezután emlékezető oltás beadására is szükség van. A nyugati vakcinák a 2. dózist követően 9 hónapig érvényesek.

A 2G szabály (oltott vagy gyógyult státusz) értelmében, aki ezek közül valamelyiknek megfelel, az minden további nélkül beléphet a vendéglátóhelyekre, szabadidős- és kulturális intézményekbe, adventi vásárokba és használhatja a sífelvonókat is.

A gyerekekre ugyan speciális szabályok vonatkoznak, azonban a családosok is gond nélkül síelhetnek Ausztriában.

Na de mi a helyzet azzal a körülbelül 2 millió magyarral, akik keleti vakcinával lettek beoltva?

Az osztrákok számukra létesítettek egy „kiskaput”, ugyanis a keleti vakcinákkal rendelkező utazók egy pozitív antitest teszttel és 3. dózisként beadott Pfizer vagy Moderna vakcinával ugyanazokat a jogokat kapják, mint a nyugati vakcinákkal oltottak. Itt fontos kiemelni, hogy az antitest tesztnek előbb kell megtörténnie, mint a 3. oltás beadásának.

A tartományok hozhatnak eltérő szabályokat, így például Lachtalban a Szputnyikkal oltott magyar vendégeknek nem szükséges pozitív antitest teszt a 3. nyugati oltás mellé.

A SissiPark személyzete azt javasolja, hogy az utazás előtt mindenki ellenőrizze le az osztrák QR kód leolvasó applikációval (Grüne Pass), hogy jogosult-e a szolgáltatások igénybevételére.

sissi

Az apartmanszállások népszerűbbek lehetnek a vírushelyzetben

Idén az apartmanok előnyt élvezhetnek a szállásválasztásnál, hiszen itt együtt lehet a család és a barátok anélkül, hogy a többi vendéggel kapcsolatba kellene kerülniük.

A két kedvelt síterepen (Lachtal, Schladming) fekvő SissiPark pályaszállás apartmanok privát szaunával felszereltek, ahol a vendégek biztonságos környezetben pihenhetik ki az egész napos síelést. A lachtali helyszínen pedig új szobaszerviz szolgáltatás is segíti az ide érkezők kényelmét.

(x)

Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13