Prémium

Magyar síelők Ausztriában: oltással szabad lesz a pálya? (x)

PR cikk
A szabályok szigorúak, de a védettek gondtalanul síelhetnek

Nehezen indul az idei síszezon Ausztriában, a turizmusban azonban készülnek a nyitásra. A tavalyi elmaradt szezon után sokan várják, hogy ismét legyen lehetőség a síelésre, a kusza szabályok között viszont nehéz eldönteni, hogy mire is számíthatnak az Ausztriába utazók.

A tervek szerint december 12-én, az ideiglenes lezárás után számos népszerű síterepen nyitnak a szálláshelyek és az adventi időszak alatt szinte mindenhol vásárral és ünnepi programokkal várják az érkezőket.

A magyar tulajdonú SissiPark több kedvelt osztrák síterepen is jelen van pályaszállás apartmanokkal, és az eddigi foglaltsági adataik alapján a vendégek is pozitívak a szezonnal kapcsolatban. Számos magyar vendég érkezik az ünnepi időszakra, de a január végi időpontok is népszerűek.

20211206_SissiPark (1)

Kik síelhetnek idén szabadon?

Könnyebb helyzetben vannak azok, akik valamelyik EMEA által elismert vakcinából (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) két dózissal rendelkeznek vagy az elmúlt 6 hónapban átestek a víruson és erről orvosi papírt tudnak felmutatni. Az egy dózisú Janssen vakcina kilóg a sorból, ugyanis ez csak január 3-ig érvényes, ezután emlékezető oltás beadására is szükség van. A nyugati vakcinák a 2. dózist követően 9 hónapig érvényesek.

A 2G szabály (oltott vagy gyógyult státusz) értelmében, aki ezek közül valamelyiknek megfelel, az minden további nélkül beléphet a vendéglátóhelyekre, szabadidős- és kulturális intézményekbe, adventi vásárokba és használhatja a sífelvonókat is.

A gyerekekre ugyan speciális szabályok vonatkoznak, azonban a családosok is gond nélkül síelhetnek Ausztriában.

Na de mi a helyzet azzal a körülbelül 2 millió magyarral, akik keleti vakcinával lettek beoltva?

Az osztrákok számukra létesítettek egy „kiskaput”, ugyanis a keleti vakcinákkal rendelkező utazók egy pozitív antitest teszttel és 3. dózisként beadott Pfizer vagy Moderna vakcinával ugyanazokat a jogokat kapják, mint a nyugati vakcinákkal oltottak. Itt fontos kiemelni, hogy az antitest tesztnek előbb kell megtörténnie, mint a 3. oltás beadásának.

A tartományok hozhatnak eltérő szabályokat, így például Lachtalban a Szputnyikkal oltott magyar vendégeknek nem szükséges pozitív antitest teszt a 3. nyugati oltás mellé.

A SissiPark személyzete azt javasolja, hogy az utazás előtt mindenki ellenőrizze le az osztrák QR kód leolvasó applikációval (Grüne Pass), hogy jogosult-e a szolgáltatások igénybevételére.

sissi

Az apartmanszállások népszerűbbek lehetnek a vírushelyzetben

Idén az apartmanok előnyt élvezhetnek a szállásválasztásnál, hiszen itt együtt lehet a család és a barátok anélkül, hogy a többi vendéggel kapcsolatba kellene kerülniük.

A két kedvelt síterepen (Lachtal, Schladming) fekvő SissiPark pályaszállás apartmanok privát szaunával felszereltek, ahol a vendégek biztonságos környezetben pihenhetik ki az egész napos síelést. A lachtali helyszínen pedig új szobaszerviz szolgáltatás is segíti az ide érkezők kényelmét.

(x)

benzin
elemző
thaiföld
wallstreet_nyse
Orbán Macron választások
jpmorgan shutter

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

Holdblog Sokat fizetünk

Kiket és miért keresünk? A HOLD életének új növekedési és minőségi szakaszába lép Korszerűsíti működését...

Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Jakab Ákos, a Raiffeisen Bank vállalati és befektetési banki üzletágvezetője