Ismét többmillió forintot érhet egy kiváló ötlet (x)
Prémium

Ismét többmillió forintot érhet egy kiváló ötlet (x)

PR cikk

A Nemzeti Tehetség Központ második alkalommal támogatja a vállalkozó szellemű fiatalokat: újra kiírják az idén tavasszal első alkalommal megrendezett START ösztöndíjprogramot. A program során az anyagi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra. A Nemzeti Tehetség Központ szakmai együttműködő partnere ezúttal is a Design Terminal. Jelentkezni december 20-ig lehet.

Három új, napjaink kihívásait érintő témakörben lehet beadni a jelentkezéseket a START ösztöndíjprogramra. Azokat az innovátorokat várják a szervezők, akik ötletes megoldásukkal segítenék a magyar társadalmat, és ebből sikeres vállalkozást is építenének.

Egészségügy és szociális kérdéskör címszó alatt olyan szolgáltatás- és termékötleteket lehet benyújtani, amelyek az egészségügyi és szociális rendszer (állami és magán egyaránt) túlterheltségére, hatékonyságára, betegségek megelőzésére és a széleskörű egészségtudatosságra nyújthatnak megoldást.

Zöld küldetéssel is várják az ötleteket: ebben a kategóriában az a cél, hogy a vállalkozók tegyék lehetővé a felhasználók számára a tudatosabb, kevésbé pazarló életmódot, és mutassák meg számukra azt, hogy hogyan szennyezhetik kevésbé a környezetet. A pályázók az agrárszektor és hazánk belső ellátási láncának kihívásaira is hozhatnak megoldást. 

A közösséget szolgáló ötletekre is kíváncsiak a szervezők. A kiírás szerint olyan eszközöket, termékeket és szolgáltatásokat keresnek, amelyek az idősek, fiatalok, rászorulók életszínvonalát emelik, megoldást nyújthatnak a hétköznapi problémáikra és az elszigetelődés nehézségeire. Emellett olyan ötlettel is lehet jelentkezni, amely ösztönzi a kulturális, szociális és közösségszervezést, az emberi kapcsolatok építését, fenntartását, segít a fiatalok lelki és mentális egészségének megőrzésében, javításában. Sőt, akár olyannal is, amely célzottan a kis- és nagy települések dilemmáira adhat választ.

Jelentkezz a START Programra!

Pályázni most is technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet, akár kezdetleges tervekkel is. A mostani kiírásban a nonprofit vállalkozások jelentkezését is várják. Egyénileg indulhatnak a vállalkozó szelleműek, de társakat is lehetőségük van bevonni. A programba 20 pályázó kerül be, akik a személyre szabott mentorálás során kiváló szakemberektől tanulhatnak, és hatékonyan bővíthetik kapcsolati hálójukat is. A kéthónapos, intenzív workshopok és mentorálás során többek között cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, pénzügyi tervezésről, sales- és marketing-folyamatokról szerezhetnek értékes tudást a résztvevők.

A START Programba bejutó innovátorok most is bruttó 3 millió forintnyi kezdőtőkét nyerhetnek, amellyel megalapozhatják vállalkozási ötletüket. A kéthónapos folyamatot záró, jövő márciusi Demo Day eseményen ráadásul két résztvevő is elnyerheti a további bruttó 5 millió forintos jutalmat is.

A 2023. január 20-án induló ösztöndíjprogramra 2022. december 20-ig lehet benyújtani a pályázatokat: egy üzleti koncepcióban kidolgozott ötletet, ennek költségtervét és egy kétperces videót, melyben a jelentkezők bemutatják eddigi szakmai útjukat és további szakmai céljaikat.

Az ösztöndíjprogram a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg, amelynek köszönhetően évente 300-350 ezer tehetséges fiatal vehet részt a tehetsége kibontakoztatását segítő programban.

(x)

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek