Franchise Börze, a legmenőbb hazai vállalkozások seregszemléje (x)

2018. január 11. 10:20    
nyomtatás
 
Hazánkban jelenleg több mint 300 franchise hálózat működik. Ágazati megoszlás szerint, a hazai franchise szektoron belül a legnagyobb súlyt az élelmiszer kiskereskedelem képviseli (COOP, SPAR, stb.), majd ezután következnek a pékségek (Fornetti, Pékpont, P&P), majd az ingatlanközvetítéssel és gyógyszer kereskedelemmel foglalkozó hálózatok.

Az elmúlt években gombamód szaporodtak a franchise üzletek, amint azt Mandel Katalintól a Magyar Franchise Szövetség főtitkárától megtudtuk, a Magyar Franchise Szövetségnek 70 regisztrált tagja van, ők összesen 14 000 egységgel/ üzlettel rendelkeznek, amelyből 10 000 franchise partnerek tulajdonában van. A magyarországi franchise hálózatok 70%-a hazai, 30%-a pedig külföldi alapítású.

A franchise üzleti modell népszerűségét annak köszönheti, hogy kiszámíthatóbb, mintha egy teljesen új vállalkozás beindításába kezdenénk. A modell lényege, hogy franchise díj befizetéséért cserébe a vállalkozó megkapja a márkanév használati jogát, know how-t, valamint folyamatos támogatásban is részesül. Amennyiben egy jól működő hálózathoz csatlakozik, a bukás kockázata is sokkal kisebb, hiszen egy kipróbált, máshol már bizonyított, jól működő recept alapján vezetheti kezdő vállalkozását. További előnye, hogy a vállalkozó megőrzi függetlenségét, ugyanakkor nem marad egyedül az üzletmenetben, a felmerülő problémák kezelésében.

Annak, akik most gondolkoznak franchise hálózathoz való csatlakozáson, jó lehetőséget biztosít a 2018. február 1-én a megrendezésre kerülő Franchise Börze. A Franchise Börzén azokkal a hálózatokkal lehet találkozni, akik szintén új üzleti partnereket keresnek. Aki ellátogat a kiállításra több régóta sikeresen működő hálózat mellet (Fornetti, a Duna House, a Borháló vagy az Otthon Centrum) új, fiatal, de már bizonyított hálózatokkal is megismerkedhet. -nyilatkozta Mandel Katalin. A kiállítást konferencia kíséri, ahol előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket hallgathatnak résztvevők a franchise vállalkozásról.

Regisztráció, további információ www.franchise.hu

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium