Előfizetői tartalom

Saját hajánál fogva húzza felfelé az árát a bitcoin

Mindenki tudja, hogy Münchhausen báró hogyan szabadult ki a mocsárból, de hogy ennek mégis mi köze lehet a bitcoinhoz, az már sokaknak meglepő lehet. Márpedig a hasonlat igen szembetűnő, még ha elsőre nem is magától értetődő: 1. A bitcoin azért lehet értékes, mert biztonságos. 2. Azért lehet biztonságos, mert sokan bányásszák. 3. Csakhogy azért bányásszák sokan, mert értékes. Ez a trükkös, önmagát felhúzó mechanizmus kulcsszerepet játszik a bitcoin életében, és az elmúlt években látott felemelkedésében. A kezdetekben a három közül egyik tényezővel sem rendelkezett, és az indító szikrához a technológiában hívőkre volt szükség. Ma ők már gazdag emberek. Aki viszont új kriptopénzek felemelkedésében bízik, jól teszi, ha odafigyel erre a folyamatra, aminek a kulcsa a közösségek fejlődésében rejlik. Ebben az írásban arra vállalkozunk, hogy bemutatjuk ezt az elsőre talán furcsának tűnő mechanizmust, ami a bitcoin megértéséhez elengedhetetlen.

A báró és a bitcoinGyorsan és nagy erővel megragadtam a varkocsomat, ugyanakkor térdem közé szorítottam a lovamat, könyörtelen keménységgel szépen kirántottam magam paripástul a feneketlen sárból. Nem tagadom, forró percek voltak, de végül is szerencsésen megmenekültem. (Tordon Ákos fordítása) - Így mesélte el Münchhausen báró a legendás szabadulását a mocsárból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés