Előfizetői tartalom

A magyarok borzalmasan sokat isznak - Mutatjuk a rangsort

Nagyon sokat isznak a magyarok, különösen a férfiak. Több mint havi egy liter tiszta szesz jut minden 15 évesnél idősebb honfitársunkra, amivel a világrangsorban a nyolcadik helyen állunk a WHO szerint. A minket éppen megelőző, főként kelet-európai, országok egyébként pusztán a világ lakosságának a 3 százalékát teszik ki, vagyis bárhogyan is nézzük, nagyon elöl vagyunk italozásban. Az alábbiakban a WHO legutóbbi globális kutatása alapján tekintjük át a magyarok alkoholhoz való viszonyát.

Portfolio ProfInni azt tudunkKelet-Európa abszolút a csúcson van alkoholizálásban, ugyanis itt szinte mindenki a világrangsor legfelső szegletében találja magát. Ebben pedig sajnos Magyarország is teljesen a keleti mintát követi, és igen előkelő, nyolcadik hellyel bír. Ráadásul az oroszokat és ukránokat leszámítva szinte kizárólag kisméretű országok vannak ezen a toplistán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés