Előfizetői tartalom

A világ talán legértékesebb kulcsa - Aki megtalálja, azonnal milliárdos lesz

Satoshi Nakamoto, a bitcoin titokzatos feltalálója becslések szerint egymillió darabbal rendelkezik a "digitális aranyból". Ez mai árfolyamon számolva 2000 milliárd forint. Nem kis összeg. De mi kell hozzá, hogy megkaparinthassuk? Hát, például ki kéne találni az illető titkos kulcsát, ami egy 256 bites szám. Na de mennyi időbe is telik ez? Az alábbiakban csillagászati példákkal adjuk meg erre a választ, aztán mindenki eldöntheti magának, hogy érdemes-e belefogni.

Na, ezt találd ki!A bitcoin világában az emberek identitását a digitális aláírásokban használt publikus kulcsok jelentik. Pontosabban azok hashelt formája. Ez egy nagyon praktikus és egyben zseniális ötlet arra, hogy ne legyen szükség központi felügyeletre az új szereplők csatlakozásához. Bárki gyárthat magának egy titkos-nyilvános kulcspárt, sőt akár ezret is, hogy azok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés