Előfizetői tartalom

Tömegek ábrándultak ki a bitcoinból

Érdekes összefüggésre bukkantunk, amikor a Google keresési statisztikáit és a bitcoin árfolyamát összevetettük: úgy tűnik, hogy idén nagyon sokan kiábrándultak a sztoriból. Következtetésünk szerint ez amiatt lehet, mert a többséget valójában csak a tavalyi nagy rali vonzotta, nem pedig maga a technológia. Így miután az árfolyam bezuhant, az érdeklődés is szertefoszlott. Sőt, immár az újabb felívelésekre sem reagálnak az emberek úgy, mint régen.

A bitcoin egy olyan különleges jelenség, ami mind technológiai, mind pénzelméleti, mind pedig befektetési szempontból is lenyűgöző sztorit tár elénk. Ő a világ első működő kriptopénze, amiben megoldották a kettős fizetéses támadások problémáját, és létrehoztak egy decentralizált, digitális pénzügyi rendszert. Mint ahogy az az emberekre oly jellemző, az igazán nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés