Előfizetői tartalom

Teljesen felkészületlenek vagyunk a válságra, és ezért sokkal jobban fájhat

Az teljesen biztosra vehető, hogy lesz még újabb válság, de eközben elenyésző az esély rá, hogy időben előre látjuk majd a veszélyt. A legnagyobb probléma pedig az, hogy a 2008-as pénzügyi válságban a gazdaságpolitika szinte minden puskaport elhasznált: nullára vágta a kamatokat, felfújta a jegybanki mérlegeket, és hagyta tovább duzzadni az államadósságokat. Az akkori mozgásterünket pedig máig nem nyertük vissza, még csak megközelítőleg sem. Európában különösen rossz a helyzet ilyen tekintetben, mert nemhogy nincs már hová lazítanunk, még a politikai helyzet is erősen keresztbe tesz. Az alábbi cikkben ezeket a gondolatokat tekintjük át röviden annak a fényében, hogy egyre több a válsággal fenyegető jel a világban.
Aggasztó jelekSok olyan aggasztó jelet látni ma a világban, amik akár a következő nagy gazdasági válság szikráját is adhatják. Hogy ezt éppen egy Kína-Amerika között eldurvuló kereskedelmi háború indítja majd el, vagy az emelkedő dollárhozamok miatt megrogyó feltörekvő piacok, egyelőre nem lehet tudni. A makroökonómia előrejelzési eszköztára bár nagyon gazdag, a válságokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái