Előfizetői tartalom

A Facebook semlegesítette Justin Bieber koleszterincsökkentő hatását

Megszületett Justin Bieber és elkezdett csökkeni mindenki koleszterinszintje, de aztán jött Mark Zuckerberg a Facebookkal és mindent tökre tett. Igen, a számok ezt mutatják, de persze jobban tesszük, ha ezt a lenyűgöző ostobaságot azért nem hisszük csak úgy el. Mint ahogy a millió másikat se, amikkel nap mint nap találkozhatunk. Az emberi agy alapvetően okozati összefüggésekben gondolkodik, de a világban főként csak együttállásokat meg együttmozgásokat látunk. Nem véletlenül sulykolják oly erősen a diákok fejébe, hogy a korreláció nem jelent (feltétlenül) oksági kapcsolatot. Ebben a cikkben most néhány őrült grafikonnal szeretnénk ráerősíteni erre az üzenetre.
Minden mindennel összefügg. Vagy mégsem?Az emberiség feltehetően nem élt volna túl a természetben, ha nem vesz észre bizonyos összefüggéseket. A természetes szelekció segítségével pedig kifejezetten olyanok lettünk, hogy mindenütt keressük a mintázatokat, meg a különféle kapcsolatokat. Ez nagyon hasznos, csak éppenséggel ezt is túlzásba lehet vinni.Portfolio ProfRégen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái