Előfizetői tartalom

Mit lehet mondani a bitcoin elképesztő zuhanására?

Óriásit zuhant a bitcoin árfolyama az elmúlt egy év során. Ha ilyet látnánk egy részvénynél, kötvénynél vagy devizánál, biztosan csődöt jósolnánk. A bitcoin ugyanakkor egy speciális állatfajta, aminél a jól megszokott elemzések nem működnek. Cikksorozatunk első részében most elmagyarázzuk, hogy miért annyira nehéz tisztán látni a bitcoin árával kapcsolatban. Mint látni fogjuk, a masszív spekuláció kihat a legfontosabbnak vélt teljesítménymutatókra is, homályossá téve a fundamentális elemzéseket. Nem kizárható, hogy ez a masszív áresés pusztán a spekulatív szereplők tevékenységének köszönhető, és a bitcoinnak ezen túl valójában kutya baja.
Portfolio ProfEz itt már az összeomlás?Az elmúlt napokban 4000 dollár alatt is láttuk már a bitcoin árfolyamát, ami a tavaly decemberi 20 ezres csúcshoz képest egészen megdöbbentő esést jelent. Nagyon meredek lejtmenetről van szó, ilyen egy részvénynél, kötvénynél vagy devizánál egészen biztosan válságos lenne. De a bitcoin nem egy szokványos pénzügyi jószág. Hogyan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái