Előfizetői tartalom

A pénz 3 arca: nem csak arra jó, hogy elköltsük

András Bence
A pénz egy megkerülhetetlen eszköz az életünkben, de e kiemelt szerepe ellenére mégis óriási homály fedi a vele kapcsolatos tényeket. Ezen most egy cikksorozattal kívánunk változtatni, először azt mutatva be, hogy tulajdonképpen mire is jó a pénz. Nem, nem csak arra, hogy elköltsük. A közgazdaságtudomány három alapvető funkciót azonosított a pénzek kapcsán: lehet velük fizetni, képesek értéket mérni és lehetővé teszik az értékőrzést. Az alábbiakban most elmeséljük, mire is jó valójában ez a különleges eszköz, amit mindenki nap mint nap használ.

Akkor most bemutatnánk: a pénztAnnak ellenére, hogy mennyire hétköznapi eszköznek számít a pénz, meglepően nehéz kiismerni a természetét. Persze ez alatt nem holmi ezoterikus butaságra gondolunk, hanem a tudományos tényekre. Mindenki rutinszerűen használja fizetéskor, de nagyon kevesen vannak, akik értik is, hogy miként keletkezik és mire való.Gondoljuk csak végig az alábbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái