Előfizetői tartalom

Megdöbbentő ötlettel álltak elő: legalizálni kéne a zsarolást

A zsarolás bűncselekménynek számít itthon, és a közvélemény szinte teljes egyetértésben van arról, hogy ilyet tenni aljas és gonosz dolog. De mi van, ha valaki levezeti, hogy igazából a zsarolást nem lehet bűnténynek tekinteni, mert az nem több, mint egy ajánlat a hallgatásunkra? Erről újult ki a napokban egy heves közéleti vita, amely meglepően nehéz kérdéseket tesz fel.

Nemrég Jeff Bezos, Amazon-vezér kínos zsarolási ügyével volt tele a sajtó, most pedig neves közgazdászok magával a zsarolással kezdtek el foglalkozni. Akármilyen furcsán is hangzik az ötlet, de egyesek azt vetették fel, hogy igazából egyáltalán nem kéne bűncselekménynek tekinteni valaki megzsarolását, amennyiben nincs szó kényszerítésről. Mind a hazai, mind akár az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés