Előfizetői tartalom

Rendszeresen elrabolják az internetet, és gátlástalanul kémkednek utánunk

Mit szólnál hozzá, ha megtudnád, hogy a netes üzeneteidet folyamatosan nézik? És ha a legféltettebb titkodat szereznék meg? A nagyhatalmak, mint amilyen az Egyesült Államok vagy Kína, lényegében szabadon garázdálkodnak az interneten, és mindenki után kémkednek, aki után csak lehet. A kínaiaknak ezen felül még van egy olyan szokása is, hogy ellopják mások szellemi tulajdonát, ezzel is segítve a saját versenyképességüket. 2010-ben olyan eset is történt, hogy egy kis időre eltérítették az internet 15 százalékát, benne egy halom állami szerv és a Fortune 500 cégek kényes adataival. Azóta se tudja senki, hogy mihez kezdtek vele. Ráadásul úgy tűnik, hogy a dologgal egyáltalán nem álltak le: kutatások szerint az elmúlt években szinte rendszeressé vált, hogy a China Telecom infrastruktúráját kihasználva elrabolják a netes forgalmat. Az alábbi cikkben a kiberkémkedés és az internet eme különös világában merülünk el.

Szabad prédaAz internet egyre fontosabb szerepet tölt be az életünkben, de eközben egyre nagyobb célponttá is válik. Korábbi cikkünkben bemutattuk az internetes támadások egyik legdurvább példáját, amikor az iráni atomlétesítmények centrifugáit semmisítette meg valaki egy különösen szofisztikált vírussal. A kibertámadások folyamatosan növekvő veszélyt jelentenek, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés