Előfizetői tartalom

Túl sok volt a jóból: mindjárt jöhet az újabb recesszió

Két éven belül recesszióba kerülhet az Egyesült Államok - vélik kutatók, mert már túl régóta tart a fellendülés. Modelljük szerint összefüggés látszik a recessziók bekövetkezési valószínűsége és a növekedési ciklusok hossza között, márpedig az amerikai GDP immár 2009 júniusa óta növekszik. Az alábbi cikkben bemutatjuk legfontosabb eredményeiket, de kitérünk arra is, hogy azért nem kell feltétlenül készpénznek venni mindezt.

Mikor jön a következő válság?A gazdasági recessziókat iszonyú nehéz előrejelezni a kiszámíthatatlan természetük miatt, sőt, talán helyesebb azt mondani, hogy egyenesen képtelenség. Hiába óriási a tétje, hiába érdekel mindenkit, egyszerűen nincs ma még olyan módszer, amivel biztosan meg lehetne jósolni, hogy mikor üt be a krach. Ettől függetlenül persze azért rengetegen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés