Előfizetői tartalom

Ezt a röhejesen egyszerű módszert használja a legtöbb befektető

Talán mindenki hallott már arról, hogy a diverzifikáció mennyire fontos a befektetéseknél. Kutatások is bizonyítják, hogy valamennyire azért mindenki megpróbál tenni a dolog érdekében, hogy csökkenjen a kockázat. A gond csak az, hogy hogyan. A többség ugyanis nemhogy a kőegyszerűségű 1/N szabályt követi, hanem azt pusztán csak a vásárlásaira alkalmazza. Egyszóval nem tesznek mást, minthogy egyenlően szétosztják a rendelkezésre álló pénzüket a kiszemelt részvények között. Azzal már nem törődnek, hogy a teljes portfóliójuk összetétele eközben miként alakul.

A modern portfólióelmélet a befektetések alappillérét jelenti, és talán mindenki hallott már róla egyet s mást. 1990-ben Nobel-díjat adtak érte Harry Markowitznak, aki még egy 1952-es esszéjében vezette be először a köztudatba a dolgot. A pénzügynek ez a területe az eszközök kockázatával, egymás közötti korrelációjával, a hozamokkal és a diverzifikációval kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés