Előfizetői tartalom

Ha nő a minimálbér, kevesebben lesznek öngyilkosok

Az anyagi gondokból sajnos néha annyira nem látják a kiutat az emberek, hogy inkább eldobják az életüket. Egy friss amerikai kutatás most arra mutatott rá, hogy ez ellen igenis tehet a gazdaságpolitika. Ha 10 százalékkal megemeljük a minimálbért, azzal 3,6 százalékkal csökkenthetjük az öngyilkosságok számát. Mára egyre több olyan kutatásról olvashatunk, amely a minimálbér-emelés hasonlóan kedvező hatásairól szól, de ez az eredmény azért kiemelkedő közülük, mert jóval erősebb empirikus bizonyítékokkal szolgál. Ezt mostantól nem hagyhatjuk figyelmen kívül a minimálbérről szóló vitákban.

Nő az elkeseredettségSötét fordulat látszik az Egyesült Államok halálozási statisztikáiban: 1999 és 2017 között harmadával nőtt az öngyilkossági ráta (lásd: Hedegaard et al.), míg a drogtúladagolások miatt életüket vesztőké egészen megdöbbentően, 256 százalékkal emelkedett. Ijesztő számok ezek, amik sokak érdeklődését felkeltették. Az egyre gyakoribb tragikus halálesetek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái