Előfizetői tartalom

Hát nem arról volt szó, hogy összeomlik a Bitcoin?

Év elején szinte mindenki leírta a bitcoint, miután húszezer dolláros csúcsáról egészen háromezerig zuhant. Már kezdték is volna elfelejteni az emberek, amikor pár hónapja ismét szárnyra kapott, hogy újrainduljon a felhajtás. Ebben a cikkben felhívjuk a figyelmet rá, hogy egyáltalán nem egyedi esettel állunk szemben: a bitcoin számos alkalommal mutatott ennél már jóval nagyobb relatív ármozgást is. Ez arra utal, hogy nem helyénvaló egyszerű pénzügyi buborékként értelmezni ezt a jelenséget, mert ez a fajta viselkedés meglehetősen egyedi. Óriási szükség volna a kriptopénzek fundamentális elemzésére, amely végre támpontot nyújthatna arról, hogy miként gondolkodjunk ezen különös eszközök értékéről.

Portfolio ProfEltemették, most újraéledtSokan kiábrándultak a bitcoinból miután másfél évvel ezelőtt durván leesett az ára. Temette mindenki: tudós, újságíró, spekuláns, és még az utca embere is. Sőt! Voltak, akik már egyenesen nevetségesnek tartották a benne hívőket, annyira egyértelműnek tűnt számukra, hogy ez egy szimpla lufi, ami kidurrant. Ennek a cikknek a szerzője...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái