Előfizetői tartalom

Újra 20 ezer dollár lesz a bitcoin? Útmutató az elemzések útvesztőjéhez

Azért drágul a bitcoin mert jelzett az indikátor. Vagy mert bejelentették a Facebook Librát. Vagy csak úgy. Az a helyzet, hogy az összes olyan kriptopiaci elemzés, amely az értékeltséggel vagy a jövőbeli árfolyammal kapcsolatos, teljesen megbízhatatlan. Óriási igény mutatkozik rá, hogy megmondjuk, merre megy az árfolyam, és újra eléri-e azt a 20 ezer dolláros álomhatárt. A kereslet pedig néha kínálatot szül, és bizony el is árasztották az internetet a különféle technikai elemzések, meg az egyéb magyarázatok arról, hogy miért kerül éppen annyiba egy bitcoin, amennyibe. A gond csak az, hogy ezek a módszerek valószínűleg semmivel sem jobbak a puszta megérzésnél. Nem biztos, hogy ezen valaha is lehet majd változtatni, de a fundamentális elemzések fejlődésével legalább egyszer odáig eljuthatunk, hogy megértsük azokat az alapvető gazdasági összefüggéseket a kriptodevizáknál, amiket a forex piacon már ismerünk. Az alábbi cikkben a kriptopiaci elemzések problémáit járjuk körbe, részletesen kitérve az eddig keveset taglalt fundamentális módszerek lehetőségeire. Cikksorozatunk előző részét itt olvashatja el: 2019.08.05 14:05 Hát nem arról volt szó, hogy összeomlik a Bitcoin?

Hogyan lehet ezt elemezni?Satoshi Nakamoto találmánya immár egy évtizedes múltra tekint vissza, ami nem kevés idő. De azért jegyezzük meg, hogy még nem is túl sok. Főleg, ha úgy nézzük, hogy egy semmiből előbukkanó, állami hátszél nélküli, magát a saját hájánál fogva húzó pénzről van szó. Egy olyan újfajta, forradalmi technológián alapuló digitális pénzről, aminek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés