Előfizetői tartalom

Halogatod a dolgaid? Szeretnél megváltozni? Akkor ismerd meg a szokások hatalmát

Mitől válik valaki koránkelő, fegyelmezett és sikeres üzletemberré, és mitől lesz az alkoholizmus és a szerencsejáték áldozata? Életbevágó kérdések ezek, szó szerint. Olyan téma ez, amely mind a tudósokat, mind pedig a hétköznapi embereket egyaránt foglalkoztatja. Az igazán meglepő pedig az, hogy már egészen sokat tudunk ezekről a kérdésekről. Például arról, hogy az emberek miért teszik azt, amit, és hogy ezen miként lehet változtatni. Pontosan ez utóbbiról szól Charles Duhigg bestseller könyve: a szokás hatalma.

Ember = szokások halmaza Szinte nincs olyan ember a Földön, akinek ne lenne egy-egy rossz szokása, amin változtatni szeretne. Talán halogatjuk a feladatokat, talán nem bírunk ellenállni az olyan rossz kísértéseknek, mint a cigi meg az alkohol. Nos, nagy megkönnyebbüléssel szolgálhat a legtöbbünk számára, hogy a rossz szokások a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nincsenek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái