Előfizetői tartalom

Ezek most a legnépszerűbb programozási nyelvek, de melyiket érdemes megtanulni?

Több száz élő programnyelv van a világon, és majdnem mindegyikről elmondható, hogy egy kicsit jobb valamiben, mint a másik. Ha meg akarunk tanulni programozni, akkor a legjobban akkor tesszük, ha a legnépszerűbb, általános célú, objektumorientált nyelvek közül választunk, mint amilyen a Java, a C# vagy a Python. Ha valaki nem fél a kihívásoktól és szakmai elismerésre vágyik, akkor megpróbálkozhat még a legendás C++ nyelvvel is. Persze, ez a kérdés azért erősen szubjektív, és minden szakértő egy kicsit más véleményen van erről. Az alábbi cikkben mi ezért most megpróbáljuk bemutatni a legfontosabb mérlegelési szempontokat, miközben végignézzük a programnyelvek népszerűségi rangsorát.

Nincs egy nyelv mind fölött A programozásban van a jövő, mert egyre jobban összefonódik a munka világával az IT – többek között erről beszéltünk a legutóbbi alkalommal, majd pedig egy bevezetést nyújtottunk a programnyelvek világába. Kitárgyaltuk, hogy mik a legalapvetőbb különbségek, és hogy az újabb generációs nyelvek merre tartanak. Ez alkalommal viszont azt nézzük...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái