Előfizetői tartalom

A lakásvásárlási őrület szülte a lakhatási válságunkat

Szinte mindenki saját lakást akar venni itthon, és maga a gazdaságpolitika is eddig kizárólag erre ösztönözte az embereket. A gond csak az, hogy a lakáspiaci kínálatra és a bérlakáspiacra eddig kevés figyelem fordult, ami miatt nálunk is végbement az a jelentős drágulás, amit az OECD országok már korábban megtapasztaltak. Ha sokan szorulnak ki a jó munkahelyekkel kecsegtető Budapestről, az idővel a gazdasági növekedésünknek is árthat. Az alábbi cikkben ehhez a problémához nyújtunk egy rövid bevezetést.

Mindenáron sajátot akarunk A saját lakás a magyar álom része. Ezzel ugyanakkor nem vagyunk egyedül, hasonlóan fontos ez egész Kelet-Európában, sőt, a fejlett világ számos országában, mint például az Egyesült Államokban is. Eközben azért kivételek is vannak: ilyen mondjuk Svájc vagy Németország, ahol a saját tulajdonú lakások száma durván a fele annak, mint ami nálunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés