Előfizetői tartalom

Koronavírus: a legrosszabb forgatókönyv szerint az emberek 60%-a megfertőződik

Ha nem sikerül a kormányzati intézkedésekkel útját állni a fertőzéseknek, akkor akár a populáció 60%-át is elérheti az új típusú koronavírus egyes tudósok szerint. Kína és Dél-Korea példája szerencsére ad némi reményt arra, hogy ez csak a legrosszabb forgatókönyv, és nem fajul majd idáig a helyzet. A kutatások viszont abba az irányba mutatnak, hogy egy elhúzódó járvánnyal állunk szemben, és ha túl hamar visszavennénk a gazdaságot fojtogató intézkedésekből, akkor azzal egy újabb fertőzési hullámot kockáztatnánk ősszel.

Nagyon fertőző Milyen lefutása lehet ennek a koronavírusnak és mit kell tenni azért, hogy megállítsuk? Ez a kérdés jár most a legtöbb ember fejében, legyen szó akár politikusokról, orvosokról, tudósokról, vagy szinte bárkiről. A gond csak az, hogy mivel egy új vírusról van szó (pontos nevén: SARS-CoV-2), ezért nagyon nehéz tisztán látni a kérdésben. Az alábbi írásban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái