Jól viselkedik a gyereked? Kedvezményt kapsz az étteremben
Short

Jól viselkedik a gyereked? Kedvezményt kapsz az étteremben

MTI
Antonio Ferrari, akinek az észak-olaszországi Padovában van egy jobbfajta étterme, 5 százalék kedvezményt ad azoknak a vendégeknek, akiknek a gyerekei nem rendetlenkednek és hangoskodnak az ebéd alatt, hanem jól nevelten viselkednek mindvégig.

A vendéglős elmondta a dpa német hírügynökségnek, hogy a jól nevelt gyermekek után járó kedvezmény ötlete egy alkalommal fogant, amikor négy felnőtt hat, 4-6 év közötti gyermekkel ebédelt nála, és a kölykök nyugodtan végigültek több órát, nem játszottak az étellel, nem szaladgáltak az asztalok közt, nem bújócskáztak, nem léptek hirtelen a pincér lába elé. Úgy döntött, hogy cserébe elenged a számla végösszegéből 5 százalékot, így a 265 eurós számla 13,50 euróval lett kisebb. A rabatt azóta is jár a jó magaviseletű gyerekek után.

A szokatlan árengedmény kifizetődő marketingfogásnak bizonyult az étterem számára, a vendéglős szerint azonban az akció a gyerekek és szüleik számára is egyfajta játék, egy megoldandó kihívás. A kedvezménynek vannak bírálói is, akik szerint nem helyénvaló pénzzel összekötni a jó magaviseletet.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
Népszerű