Adidas vagy Nike cipőért érdemes elmenni a világ végére, sörért viszont elég csak Prágába
Short

Adidas vagy Nike cipőért érdemes elmenni a világ végére, sörért viszont elég csak Prágába

Portfolio
A Deutsche Bank idén is kiadta elemzését arról, mi mennyibe kerül a világban, ehhez 50 világvárosban nézték meg a megélhetési költségeket. Az elemzésből kiderül, hol a legdrágább egy iPhone 8, egy mozijegy vagy éppen egy havi bérlet az edzőterembe.

A német nagybank tanulmánya szerint
  • Egy kétszobás apartman/lakás havi bérleti díja 300 dollártól 3700 dollárig is terjedhet. A legdrágábban Hongkongban adják a kétszobás lakásokat, ott egy havi bérleti díj 3737 dollárt, de nem sokkal marad le San Francisco sem a sorban. A legköltségesebb 10 bérlemény listáján ott van még Párizs, Zürich é London is. A legolcsóbban Bengaluruban, Új-Delhiben, majd Kuala Lumpurban lehet lakást bérelni, ezekben a városokban már 290-480 dollár közötti áron lakáshoz lehet jutni egy hónapra.
  • Ha valaki autóvásárlásra adja a fejét, akkor azt inkább ne Szingapúrban tegye, ahol egy kocsiért több mint 86 ezer dollárt kell kipengetni. Ennél még a Koppenhágában vagy Oslóban is olcsóbb autóhoz jutni, ez esetben 42-44 ezer dollárba kerülne a vásárlás. A legolcsóbban pedig egyértelműben Indiában árulják az autókat, Új-Delhiben, Mumbaiban és Bengaluruban is 12-14 ezer dollárt kell fizetni.
  • Ki ne vágyna egy fárasztó munkahét után egy hétvégi kiruccanásra? Annyi a különbség, hogy míg ezt Isztambulban az emberek 575 dollárból megússzák, addig Koppenhágában ennek ötszörösét viheti el a pihenés.
  • A Bengaluruba edzőterembe járóknak bizonyára jó hír, hogy náluk a legolcsóbb egy havi bérlet 28,5 dollárral, de azért a weelingtoniak és az Új-Delhiben élők sem panaszkodhatnak 33-38 dolláros havi jeggyel. Az egészség és fittség megőrzése a tokióiaknak a legköltségesebb, ahol több mint127 dollár egy havi bérlet, ezt követi Dubai több mint 119 dollárral, majd Hongkong 105.6-tal.
  • Nike és Adidas-cipőkért is érdemes Indiába látogatni, ott egy pár ilyen márkájú cipőt már 55-58 dollárért is megkaphatunk, miközben Oslóban, Koppenhágában vagy Párizsban 130 dollár felett kezdődnek az árak.
  • Aki már járt Londonban, biztos nem csodálkozik azon, hogy ott a legdrágább a havi utazási bérlet, közel 197 dollár. Ezt követi Dublin 144 dollárral, majd Auckland 137-tel. Nem nagy meglepetésre Mumbaiban a legolcsóbb a havi utazási bérlet 16 dollárral, Jakartában ez közel 20 dollár. Új-Delhiben pedig 21 dollár körül van. Egyébként Prágában vagy Varsóban sem olyan drága a közösségi közlekedést igénybe venni, egy havi bérlet ez esetben 26-31 dollár között mozog.
  • Egy iPhone 8-at az USA-ban lehet a legolcsóbban beszerezni 924 dollárral, ezt követi Hongkong és Japán. Az okostelefon Brazíliában a legdrágább, ahol közel 1380 dollárt is elkérnek érte, de Görögországban és Dániában sem érdemes megvenni, mert ezekben az országokban is drágának számít 1377-1278 dollárral.
  • A Deutsche Bank elemzése kitér arra is, mennyibe kerül egy mozijegy a világ egyes országaiban. Mint kiderült, Jakartában, Kuala Lumpurban, majd Mumbaiban a legolcsóbb beülni egy mozifilmet megnézni, ezekben a városokban ezt 3-4 dollárból megússzuk. Ehhez képest Zürichben, Londonban vagy Oslóban már 16-19 dollárba kerül egy jegy.
  • Jó hír az Európában élőknek, hogy sörért elég csak Prágába menni, itt ugyanis a második legolcsóbb a nedű 1,6 dollárral, ennél csak Manilában kapunk olcsóbban sört. Egy korsó sör Dubaiban a legdrágább 12 dollárral, de azért Oslóban sem adják olcsón több mint 10 dollárral.


(Business Insider)

Címlapkép: Shutterstock
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
Népszerű