pentagon usa
Short

Elismerte a Pentagon: valósak az UFO-król kiszivárgott felvételek

Portfolio
Valósak azok a kiszivárgott felvételek, melyeket 2019-ben készítettek az amerikai haditengerészet tagjai azonosítatlan repülő objektumokról – ismerte el a Pentagon a CNN-nek.

A haditengerészet 2019-ben észlelt egy azonosítatlan repülő objektumot, melyet egy „fémes léghajóként”, illetve egy „mogyorószerű objektumként” jellemeztek.

A védelmi minisztérium szóvivője, Sue Gough elismerte, hogy az incidensről készült, kiszivárgott felvételek valódiak, de azt nem árulta el, hogy pontosan mi látható rajta, arra hivatkozva, hogy Amerika ellenfeleinek ez hasznos információkat adhat.

A Pentagon tavaly áprilisban tett közzé három videót, melyeken azonosítatlan repülő objektumok – UFO-k vagy UAP-ok – láthatók. A videókat 2004-ben és 2015-ben készítették. A felvételek miatt tavaly augusztusban a Kongresszus hathónapos határidőt adott a védelmi minisztériumnak, hogy minden információt tegyenek közzé az UFO-észlelésekről. A jelentés hamarosan elkészül, várhatóan júniusban teszik közzé.

Az „UFO” vagy „UAP” szó nem feltétlen jelent egy idegen civilizációból származó űrhajót, ahogy ez a köznyelvben használatos. Könnyen lehet, hogy egy külföldi ország fegyverkísérleti projektjét észlelték az amerikai tengerészek, de sok más magyarázat is lehetséges az anomáliákra.

Címlapkép: Getty Images

new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
GettyImages-1182794270
mehekporzasshutterstock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu