Előfizetői tartalom

Világraszóló botrány robbant ki egy katonai toborzóvideó körül

Portfolio
Néhány hete bemutatott az Egyesült Államok hadserege egy toborzóvideót, melyben egy fiatal hölgy történetét mesélik el, aki az amerikai Patriot rakétavédelmi rendszerek üzemeltetésében vesz részt, de a fél világ kiakadt azon, hogy az egész videó progresszív propaganda, ami megrendíti az amerikai fegyveres erőkbe vetett bizalmat. Sokan az orosz és kínai toborzóvideókat állították kontrasztba, megjegyezve, hogy mennyivel „keményebb” Amerika esetleges ellenlábasainak a hadereje. Az ilyen összevetés egy kicsit fals képet fest, hiszen teljesen más célközönségnek szólnak a videók.

Május közepén mutatott be az amerikai hadsereg egy toborzó videó-sorozatot, melyben fiatal amerikai férfiak és nők mesélik el, hogy miért választottak katonai karriert. A videósorozat a The Calling (kb. A hivatás) névre hallgat. A szériát belföldről és külföldről is kritizálni kezdték, de az egész sorozatból az a videó váltotta ki a legrosszabb visszajelzést, melyben egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés