Előfizetői tartalom

Pest megye - Az elfeledett szegényház

Miközben az új támogatási időszak uniós támogatásaival kapcsolatban különböző célokra száz- és ezermilliárd forintos összegekről beszélhetünk, létezik egy konvergencia régió, amelyet úgy tűnik sok éve mindenki elfelejtett az ott élőkön kívül. Pest megye, az ország méltatlanul elfeledett szegényháza még a magyar régiók viszonyában is leszakadás előtt áll.

Már-már közhely, hogy a hét magyar régióba érkező uniós támogatás mennyisége a gazdasági fejlettségtől függ, amelyet az Európai Unió néhány statisztikai mutató segítségével kíván megragadni. A kétes dicsőség, miszerint kormányoktól függetlenül a hétből hat régió oly mértékben marad el az EU átlagtól, hogy azok ún. konvergencia régiónak minősülnek azt eredményezi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés