Előfizetői tartalom

Mikor jön már a családi házaknak szóló napelemes EU-s pályázat?

Weinhardt Attila
Megjelent a napokban a környezetvédelmi és energiahatékonysági pályázatok idei egész éves menetrendje, amelyben csak a közintézmények, önkormányzatok és egyházak kapcsán látunk megújuló energiával összefüggő pályázati dátumot. Arra tehát még legalább fél évet várni kell, hogy a társasházakban, illetve a családi házakban élők EU-s pénzből napelemes, napkollektoros, illetve szigeteléssel összefüggő fejlesztésre tudjanak pályázni az energiahatékonyság jegyében, igaz tavasszal már megnyílt két, ehhez kapcsolódó társasházi pályázat, csekély keretösszeggel. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) éves fejlesztési kerete idénre egyébként brutálisan nagy, 749 milliárd forintnyi pályázati keretösszeget tartalmaz, ami csaknem fillérre megegyezik a már márciusban közzétett másik nagy Operatív Programnak, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak az idei éves fejlesztési keretével.

Mire mennyi pénz jut?Amint az alábbi összesítésünkben láthatjuk, az 1318/2015. (V. 21.) kormányhatározat szerint messze a legnagyobb pályázati keretösszeg kapcsolódik majd a klímaváltozás hatásaival összefüggő feladatokra (340 milliárd forint), amelyek közül az alábbi második táblázat szerint az árvízvédelmi és katasztrófavédelmi feladatokra, fejlesztésekre megy majd...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái