Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés! Átgyúrják az idei EU-s pályázatok menetrendjét

Weinhardt Attila
Június 30-ig elkészül a gazdaságfejlesztési pályázatok éves menetrendjének átalakítása, mert a kutatás-fejlesztési pályázatok meghirdetése már júliusra előrejön, közben viszont a visszatérítendő támogatási konstrukciók meghirdetése várhatóan 2016-ra csúszik át - hangzott el a Napi Gazdaság mai konferenciáján a Portfolio által a napokban már előrevetített módosítás. A második változás fő oka az, hogy a visszatérítendő forrásokat elosztó pénzügyi közvetítői kör kiválasztási folyamata részben Brüsszel tétovázása miatt még csak a koncepcióalkotás fázisában jár, de néhány alaptétel már látszik. Mindez abba az irányba mutat, hogy idén a cégvezetők még bőségesen számíthatnak a vissza nem térítendő forrásokra a GINOP-pályázatokban, de 2016-tól a fókusz teljesen átfordul a visszatérítési kötelezettséggel járó pályázatok felé. Ez pedig nyilván jelentősen befolyásolja majd egy fejlesztés üzleti tervét, finanszírozását.

Két ok miatt át kell gyúrni a menetrendetIdén mintegy 70 gazdaságfejlesztési pályázat, összesen közel 900 milliárd forintos keretösszeggel fog megjelenni, ami olyan hatalmas nagyságrend, hogy csaknem felér a 2007-2013-as egész uniós időszakban meghirdetett gazdaságfejlesztési pályázati keretösszeggel (GOP) - hangsúlyozta a konferencián tartott nyitó előadásában Karsai Tamás....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái