Előfizetői tartalom

Megtudtuk: újra kapja Magyarország a pénzt Brüsszelből

Megállapodott a magyar kormány és az Európai Bizottság arról, hogy újra jöhet a pénz Brüsszelből a Gazdaságfejlesztési Operatív Program negyedik prioritása kapcsán, ami így mintegy 4 milliárd forint folyósítását teszi lehetővé - erősítette meg a Portfolio információját csütörtök délután egy vezető uniós illetékes. A forrás azt a kedvező fejleményt is elárulta, hogy a 140 milliárd forintnyi felfüggesztett további forrás sorsában is van előrelépés. Az viszont kedvezőtlen, hogy még október-novemberig várni kell a Bizottság azon útmutatására, hogy a visszatérítendő EU-források elosztási rendszerét hogyan kell felállítanunk, azaz például kell-e közbeszerzést kiírni, vagy ez elkerülhető.

Az Európai Bizottság névtelenséget kérő vezető forrásának jelzése szerintA Gazdaságfejlesztési Operatív Program negyedik prioritása kapcsán a pénz folyósításának megszakító határozatát július 3-án feloldották. Az így folyósítható váló összeg mintegy 13 millió euró. Ez az összeg most már kifizetésre kerülhet. Ez mai árfolyamon mintegy 4 milliárd forintot jelent....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái