Előfizetői tartalom

Nincs kegyelem: idén év végéig kell lehívni az összes EU-forrást

Igen érdekes mondatot vettünk észre egy szerdai görög cikk legvégén, miszerint Görögország mellett még 7 másik uniós tagállam is azt kéri (kérte) az Európai Bizottságtól, hogy az idén év végi határidő után is le tudjon még hívni forrásokat a 2007-2013-as uniós ciklusból. Mivel a friss magyar forráslehívási adatok alapján nálunk sem zárható még ki, hogy bizonyos Operatív Programokban esetleg nem jutunk hozzá minden pénzünkhöz, így rákérdeztünk a Bizottságnál, hogy pontosan mi a helyzet az esetleges határidő-hosszabbítással és ezen 8 ország között Magyarország is ott van-e. A válasz a minap érkezett Brüsszelből egy vezető uniós forrástól, aki névtelenséget kért.

Amint beszámoltunk róla, a görög gazdasági minisztérium a múlt hét közepén ismerte be, hogy várhatóan forrásokat veszít a 2007-2013-as uniós ciklusbeli pénzekkel kapcsolatban, mert az elmúlt hónapok erőfeszítései ellenére a projektek több területen akadoznak. Emiatt arra kérték az Európai Bizottságot, hogy az idén év végi forráslehívási határidőn túl is kapjanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés