Előfizetői tartalom

Káoszt hoz a jövő vasárnap hatályba lépő törvény?

Portfolio
Nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés a jövő vasárnap a hatályba lépő új Közbeszerzési törvény kapcsán, hiszen a végrehajtási rendelet még mindig nem jelent meg, de a nagy változás kezdetben bizonyára lassítja az EU-forrásokból megvalósuló beszerzések lebonyolítását - rajzolódik ki a Portfolio által végzett rövid szakértői körképből. Amint tegnap megírtuk: az NGM figyelmeztető közleményt adott ki a közelgő változások miatt, de amint alábbi körképünkben az egyik szakértő rámutat: megfelelő tájékoztatás nélkül "jelentős értelmezési nehézségek merülnek fel még a szakértőknél is, nemhogy a laikus pályázók esetében." Az alábbiakból kiderül, hogy még a szakmabeliek szerint sem segíti az új törvény a túlárazások miatti kritikák teljeskörű kivédését, közben viszont sok, uniós pályázaton nyerő kkv életét nehezítheti meg. Emiatt egy harmadik szakértő egy kimondottan a pályázatokon induló, kkv-kra érvényes, egyszerűsített eljárásrend bevezetését is felveti. Az alábbi véleményeket a beérkezés sorrendjében közöljük.

Vállalati Növekedés 2015 A 2014-2020-as uniós ciklus új pályázatairól és a hozzájuk kapcsolódó közbeszerzési szabályokról is szó lesz a Portfolio november 3-io Vállalati Növekedés 2015 című konferenciáján. További részletek: Információ és jelentkezés Szebeni Dávid, stratégiai és pénzügyi igazgató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés