Előfizetői tartalom

Rendkívüli bejelentést tett Lázár! (2.)

Weinhardt Attila
A kormány a mai ülésén úgy határozott, hogy idén az uniós támogatások kifizetési célját 2048 milliárd forintban határozza meg, és ha ez sikerül, az ebben a munkában részt vevő államigazgatási kollégák 12 havi célprémiumot fognak megkapni - jelentette be a mai Kormányinfó tájékoztatón Lázár János. A Miniszterelnökség vezetőjének talán ennél is nagyobb horderejű bejelentése az, hogy szavai szerint 2018 végére-2019 elejére az összes 2014-2020-as uniós pénzt ki szeretné fizetni a kormány a pályázóknak. Ez még a Portfolio által ősszel kalkulált legambiciózusabb kifizetési forgatókönyvnél is intenzívebb kifizetési pályát jelent.

Mi a háttere a bejelentésnek?Lázár már a Portfolio tavaly őszi konferenciáján jelezte: a 2016-os növekedési aggodalmak enyhítésére (amelyet tegnap Varga Mihály is megemlített nyilatkozatában) a kormány 2016-ban is nagyon intenzív uniós támogatás kifizetést szeretne látni azután, hogy 2015-ben extrém szintre pörög fel a kifizetés (ennek üteme végül 2590 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái